27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bu Yazın En Önemli Filmleri

Bu yaz sinema endüstrisi için oldukça verimli bir dönem oldu.Sırasıyla Transformers 3,Harry Potter 7 ve Maymunlar Cehennemi:Başlangıç gibi dev bütçeli filmler vizyondaydı…

Gereksiz Bir Film
Önceki iki filminden konu ve işleyiş itibariyle hiçbir farkı olmayan Transformers: Ayın Karanlık Yüzü sınıfta kaldı! Filmin 3D olması haricinde hiçbir farklılığı olmaması vasatın altında olmasına en büyük etken. Önceki filmlerle aynı işleyişe sahip film şu şekilde: dış dünyadan yine düşman robotlar gelir, sevimli ve dost autobot’larımız ve insanlık büyük bir savaşa girer ve kötü adamlar dünyadan kovulur. Ne kadar farklı değil mi? Konuyu geçtim,oyunculuklar tek kelimeyle berbattı! Özellikle Megan Fox’un olmayışı sebebiyle yerine Victoria Secret sahnesinden yüzünde en ufak bir mimik olmayan ve film boyunca sadece durup sexy bakışlar atan Rosie Hungtinton-Whiteley tam bir rezaletti! Sonuç olarak film para kazanma amacıyla gereksiz yere çekilmiş tama bir fiyaskoydu!




Bir Devrin Sonu
Bu yaz yıllardır beklenen bir son gerçekleşti.10 yıllık bir rüya olan Harry Potter efsanesi serinin son filmi Harry Potter-Ölüm Yadigarları 2 ile son buldu.
Film büyük eleştirilere maruz kaldı.Kimine göre iyiydi kimine göre kötü.Tabii ben kendi görüşlerimi akataracağım sevgili okur.
Öncelikle Harry Potter serisi ile büyüyyen nesilden olduğumu belirtmekte fayda var.Durum böyle olunca serinin son filmindende büyük bir beklentim oluşmuştu.Sonu belliydi elbette,Voldi ölecekti…
Filmin ilk yarısı ve ikinci yarının başları oldukça güzel,tatmin ediciydi.Görsel efektler,konunun işleyiş şekli çok hoşuma gitmişti.Ancak 2.yarının sonlarına gelmeye başlandığında yani Voldemort’un hortkuluklarının teker teker yok edilmeye başlandığında bir tatminsizlik vukuu buldu bende.Zira çok oldu bittiye getirilmişti.Özellikle tüm Harry Potter Serisi boyunca (son filmlerde girmiş olsada) en sevdiğim karakter olmayı başarmış Bellatrix karakterinin pisi pisine tabiri caizse bok yoluna ölmesi bende şok etkisi yarattı.Hele ki Bellatrix’in anne Weasley tarafından tek hamlede öldürülmesi benim gözümde büyük hakaretti J Hortkulukları yok edildikten sonra Voldi’nin hemen ölmesi çok kötüydü! Hogwarts meydan muharrebesi bu kadar kolay bitmemeliydi kanımca.Tabii bunlar filmin kötü yanları.
Filmin iyi yanlarından biri Nevillie’in ön plana çıkmasıydı.Voldi’nin hortkuluklarından biri olan yılanını öldürmesi sahnesi oldukça güzeldi.Ve elbetteki Bellatrix karakterinden sonra en sevdiğim karakter olan Profösör Mcgonagal! Son filmde onun da fazlasıyla ön plana çıkması benim açımdan artı puandı.
Son olarak kitapta güzel görünse bile filmde inanılmaz sakil duran Bütün karakterlerin yaşlanmış hali tam bir felaketti! Bu ayrıntıdan daha fazla bahsederek filmi kötü hatırlamak istemiyorum.
Genele bakacak olursak güzel sayılabilecek bir filmdi.Buradan tüm Harry Potter ailesine bize 10 yıl boyunca harika bir dünya verdikleri için teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Hayvan Felaketi
Maymunlar Cehennemi:Başlangıç bu yaza damgasını vuran bir başka yapım.Bilindiği üzere daha önce bir çok kez çekilen film bu sefer tekrar ve en baştan günümüz teknolojisi ile uyarlanmış. Oyunculık konusunda bir şey ifade etmese de görsel efekler ve muhtemelen oldukça ses getirecek yeni bir seriye başlamak amacıyla izlenebilir bir film.