15 Ekim 2010 Cuma

Filmekimi İzlenimleri


   8-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Filmekimi festivali bugün sona eriyor. 31 film , 3 sinema ve 4 salon’dan oluşan filmekimi, tüm hafta boyunca sinema severlere keyifli saatler yaşattı.
Bende Filmekimi’ne katılmış biri olarak sizlerle görüşlerimi paylaşacağım.
   Öncelikle bilet satışlarına değinmek istiyorum.2 Ekim’de biletler satışa sunuldu. Atlas Sineması’nda hizmet ücreti ödenmeyen bilet satışları olduğundan büyük bir çoğunluk sabahın erken saatlerinde Atlas Sineması’nın önüne toplanmış.Ve saatlerce süren bir bilet kuruğu oluşmuş…Ben biletlerimi biletix’ten aldım ve saatlerce beklemediğim için memnunum.Ancak! 5 -6 saat bekleyip bilet alamadan dönen kişiler olduğunuda belirtmeliyim.
   Festival Atlas,Beyoğlu ve Cinebonus Maçka G-Mall sinemalarında düzenlendi.Ders saatlerime uygun, gitmek istediğim filmleri ise ancak Atlas sinemasında bulabildiğim için diğer sinemalar hakkında yorum yapamayacağım.Atlas sineması muhteşem bir tarihi yapıya sahip olmasının yanısıra 1,60’ın altındaki insanlar için yapılmışa benzeyen sinema koltuklarıyla iyi bir film seyretmemizi baltalıyordu.  Atlas sineması’nda gittiğim her filmde ise boş koltuk bulunmaması Filmekimi’nin gördüğü büyük ilgiyi ve biletlerin satışa sunulduğu ilk gün bittiğini gösteriyordu…
   Herşey bir yana, ekim ayımızı güzelleştiren ve muhteşem filmleri izlememizi sağlayan Filmekimi’ne teşekkür etmeyi bir borç bilirim!

                                                                                       Koray Tansu İlhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder