28 Şubat 2011 Pazartesi

83.Oscar Ödülleri

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Oscar ödülleri dün gece sahiplerini buldu.Son bir kaç aydır sinema severlerin heyecanla beklediği ödüller çoğunluğun tahmini şeklinde sonuçlandı.Oscar ödüllerinde zafer en iyi film, yönetmen, senaryo ve erkek oyuncu ödüllerini kazanan The King's Speech oldu.


Tüm kazananlar :


En İyi Film: The King's Speech
En İyi Yönetmen: Tom Hooper (The King's Speech) 
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth (The King's Speech)
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman (Black Swan)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)
En İyi Uyarlama Senaryo: "The Social Network" Aaron Sorkin
En İyi Özgün Senaryo: "The King's Speech" David Seidler
Yabancı Dilde En İyi Film: In A Better World (Danimarka)
En İyi Animasyon: Toy Story 3
En İyi Kurgu: The Social Network 
En İyi Özgün Şarkı: “We Belong Together” Toy Story 3 filminden; söz ve müzik Randy Newman
En İyi Özgün Müzik: "The Social Network" Trent Reznor, Atticus Ross
En İyi Ses Miksajı: Inception
En İyi Ses Kurgusu: Inception
En İyi Makyaj: The Wolfman
En İyi Görüntü Yönetimi: “Inception” Wally Pfister
En İyi Sanat Yönetimi: Alice in Wonderland
En İyi Kostüm Tasarımı: Alice in Wonderland 
En İyi Görsel Efekt: Inception 
En İyi Belgesel: Inside Job 
En İyi Kısa Belgesel: Strangers No More
En İyi Kısa Film: God of Love
En İyi Kısa Animasyon: The Lost Thing

24 Şubat 2011 Perşembe

Can Bonomo Roxy Sahnesi'nde

 Son zamanların en renkli müzisyenlerinden biri olan Can Bonomo Babylon'da verdiği lansman konserinin ardından ilk kez 18 Mart'ta Roxy Sahnesi'nde!

21 Şubat 2011 Pazartesi

Melis Danişmend-Daha Az Renk

Albüm çıkalı epey oldu ancak ben yeni paylaşma kararı aldım.Karşınızda Üç Nokta Bir'den tanıdığımız Melis Danişmend ve onun solo albümü Daha Az Renk! Çıktığı günden beri tüm şarkılarını sıkılmadan dinlediğim bu albümü şiddetle almanızı ve dinlemenizi öneriyorum.Her şarkıda ayrı bir derinlik,ayrı bir melankoli var.Melis'in sesine çok yakışan soft şarkılarla dolu bu albümü dinlemekten sıkılmayacaksınız...

19 Şubat 2011 Cumartesi

James Blunt Türkiye'ye Geliyor


Yaptığı şarkılarla herkesin gönlünde taht kuran,"Good Bye My Lover" ,"You're Beautiful" gibi şarkıları kült haline gelen ünlü İngiliz şarkıcı James Blunt 24 Haziran'da İstanbul Küçük Çiftlik Park'ta konser vermeye hazırlanıyor.Kısa bir süre için avantajlı biletler biletix'te satışta!
Not: Son günlede aldığım en heyecan verici haberin bu olduğunu belirteyim.

17 Şubat 2011 Perşembe

Cem Adrian Bronx Pi Sahnesi'nde


Cem Adrian ilk defa Bronx Pi Sahne'de sahne alıyor!! 

İki yıl aranın ardından Kasım ayında yayınladığı son albümü "Kayıp Çocuk Masalları" ile müzik piyasasına bomba gibi bir dönüş yapan Cem Adrian, 25 Şubat Cuma gecesi Bronx Pi Sahne'de olacak. 

16 Şubat 2011 Çarşamba

Grammy Ödüllerinde Lady Gaga!


Geçtiğimiz günlerde Dünyanın en prestijli müzik ödülleri olarak görülen tabiri caizse müziğin oscar'ları sahiplerini buldu.Ancak bu yazı grammy'leri kimlerin aldığıyla değil geceye damgasını vuran Lady Gaga performansını konu alıyor.Buyrun izleyin :

12 Şubat 2011 Cumartesi

Lady Gaga-Born This Way

Lady Gaga yeni single'ı Born This Way'i yayınladı.Aylardır tüm dünyanın merakla beklediği şarkı bugünlerde internet ortamlarında sıkça paylaşılmakta.Şahsi fikrimce Lady Gaga hakkındaki "Tek atımlık çıtır" hipotezim biraz daha sağlamlaştı diyebilirim zira önceki şarkılarına oranla çok sönük bir şarkı.

8 Şubat 2011 Salı

Gece Evi Serisi-Uyanmış



   House Of Night Serisinin son kitabı Uyanmış karşınızda! Geçtiğimiz ay raflarda yerini alan ve aylardır herkesin merakla beklediği  Uyanmış’ı açıkçası herkes kadar heyecanla beklemedim.Çünkü bana göre Gece Evi Serisi ilerledikçe biraz daha sıkıcı bir hal almaya başlamıştı.Ancak kitapçıda görünce “Eh,7 kitabını okudum,sonuncuyu da okuyayım” mantığıyla alıp okumaya başladım.Serinin 7.kitabının sonunda bilindiği gibi Kitabın baş kahramanı Zoey Redbird ve onun Savaşçısı Stark,Nyx’in öbür aleminde Kanatlı Adonis diye tabir ettiğimiz Kalona ile savaşmış ve galip çıkıp tekrar bu dünyaya dönmüşlerdi.Bu kitapta ise tüm bu olanların ardından Zoey ve arkadaşlarının biraz olsun inzivaya çekilmeleri,ardından gelen şok bir ölümle tekrar kendilerini savaşın tam göbeğinde bulmalarını konu alıyor! Bilginiz olsun,bu şok ölüm beni ziyadesiyle üzdü J Ayrıca sevgili Alaycı Kuşumuz Rephaim ve Stevie Rae arasındaki  olaylar iyice kızışıyor.Kitabın sonlarına doğru ise aklımdaki şey gerçekleşiyor,bizi büyük bir sürpriz karşılıyor.Son kitap diye bildiğim Uyanmış’ta hikaye yine son bulmuyor ve beklenmedik  bir ölümle daha hikaye birkaç kitap daha ilerleyeceğe benziyor.
   Serinin bana göre en sıkıcı kitabı olan Yanmış’ın ardından hikayenin akıcılığının arttığı Uyanmış’ı beğendim! Eğer House Of Night okuyucuysusanız bu kitabı kaçırmayın…

                                                                                      Koray Tansu İlhan

4 Şubat 2011 Cuma

Britney Spears-Femme Fatale


Britney Spears yakında çıkacak 7.stüdyo albümü Femme Fatale'nin kapağını twitter'da paylaştı. Beğenmedim,beğenemedim,beğenilecek bir şey bulamadım! Çok ucuz duran bir kapak.Ama albümün ismi iddialı.

1 Şubat 2011 Salı

Can Bonomo-Meczup


2011'in ilk ilgi çekici albümlerinden biri karşınızda.Can Bonomo Meczup adını verdiği ilk albümünü geçtiğimiz günlerde çıkardı ve müzik marketlerde yerini aldı.İlk klibini ise "Şaşkın" isimli şarkısına çekti.Son zamanlarda Bikini grubunun ardından en çok ilgimi çeken şarkıların sahibi Can Bonomo pozitif enerjisiyle alternatif müziğin yeni temsilcilerinden biri olma yolunda ilerliyor.