30 Temmuz 2010 Cuma

Gece Evi Serisi

Stephenie Meyer’ın  adeta kült haline gelen “Alacakaranlık Efsanesi” olarak adlandırılan kitaplarının ardından yeni bir teenage furyası başlamış bulunmakta.GECE EVİ SERİSİ…
    2000’li yılların teenage romanlarının olmazsa olmaz konusu “vampirler ve bir genç kız” olayı bu serininde ana konusu olma özelliği taşımakta.Ancak Gece Evi Serisini Twilight tan ayıran en önemli özellik bir aşk romanı değil daha çok aksiyon türünde olması.
   Gece Evi Serisi,hikayenin baş kahramanı olan Zoey Redbird’ün ağzından yazılma kitaplardan oluşmakta.Durum böyle olunca hikayenin akıcılığı artmakta.Zaten günümüz teenage romanlarının hepsi baş kahramanın ağzından yazılmıyor mu?
   Serinin ilk kitabı olan İŞARET, Zoey Redbird’ün vampir olması ve ardından vampir okuluna başlaması ile başlamakta.Ardından Zoey’nin ve arkadaşlarının başına gelen olaylar ve gelişmelerle hikaye ilerlemekte.
   Twilight ile karşılaştırılınca kesinlikle daha iyi olan gece evi serisi, aşk romanından çok aksiyon ve gençlik romanı arayanlar için  daha iyi bir tercih.Ben her iki seriyide okumuş biri olarak Gece Evi Serisinin çok daha iyi olduğu görüşündeyim… 
 serinin kitapları:işaret,ihanet,seçilmiş,vahşi,av,baştan çıkarılmış,yanmış...
                                                                                         Koray Tansu İlhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder