30 Aralık 2011 Cuma

Elveda 2011

Sevgili 2011,
Söze bir günlük edasıyla başladım farkındaysan.Çünkü bu yazıyla birlikte sana bir nevi saygı duruşunda bulunuyor ve seni anılar arasına yolluyorum.Şimdi herkes “elveda 2011,2012 benim yılım olacak” edebiyatında,farkındayım.Ama yüksek müsadenle ben de aynı şeyi yapacağım.
Her şeyden önce 2010’dan daha iyi bir yıl oldun 2011.Tüm sene benim açımdan oldukça sakin sayılabilirdi.Tabii ufak tefek krizler,can alıcı olaylar olmadı değil.Ama hayatımın anlamını sende bulduğum için ve beni mutlu eden şeyleri yine senin sayende öğrendiğim için güzel bir yıldın.
Benim için önemli insanlar vardı.Aşklar,sevgiler,DOSTLAR.Çoğunun gerçek yüzlerini sende gördüm. Asla tahmin edemeyeceğim davranışlar gördüm o çok değer verdiğim insanlarda.Kimi ona duyduğum sevgiye saygı duymayıp adileşti,olabilecek en düşük seviyeye geldi.Kimi de ona duyduğum dostluğun kıymetini bilemeyip kıskançlık ve kuyu kazma krizlerine girdi.OLSUN… Bu sayede hayatımdaki sahte cisimler çıkıp gitmiş oldu.
Sende tanıdım yeni aşkları,dostları,insanları…Ve yine sende tanıdım en büyük TUTKUMU.Hayatta beni mutlu eden tek şey için mücadele etmem gerektiğini sende anladım.Ve yine sende başladım mücadeleye.Tuhaf bir şekilde mücadeleye başladığım ilk andan itibaren kapılar hep ardına kadar açıldı.”İyi” değil “Çok iyi” olduğumu öğrendim mesela.Ve tutkumun bir hayal değil gerçekleşmesi kaçınılmaz bir şey olduğunu öğrendim.Dedim ya insan ne yapması gerektiğini anladığı itibaren Allah bir şekilde kapıları açıyor ona.Bu da mutlu olmama yetiyor…
2012 ye dair hayallerim,planlarım ve amaçlarım var.Hepsini gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım ben! Ve hepsi teker teker gerçeğe dönüştüğünde dönüm sana selam çakacağım 2011. Beni ben yaptığın için ve olgunluk yolunda beni bu denli geliştirdiğin için TEŞEKKÜRLER. Büyüdüm,güçlendim,ve doğruyu yaşıyorum…

                                                                                              Koray Tansu İlhan

4 Ekim 2011 Salı

Filmekimi Yaklaşırken

Bu sene 10.su düzenlenen Filmekimi tüm sinema severleri heyecanlandırıyor(du). Yayınlanacak filmler itibariyle oldukça geniş bir kesime hitab eden Filmekimi 8-15 Ekim arası İstanbul'u renklendirecek.Bu sene de Beyoğlu,Atlas ve G-Mall'da düzenlenecek olan filmekimi geçtiğimiz senelerden farklı olarak İstanbul dışında da gerçekleşecek.
Geçtiğimiz günlerde biletleri satışa sunulan festival yine büyük bir hayal kırıklığı yaşatmayı başardı.Yazınının ilk cümlesinde -di'li geçmiş zaman kullanmam da bu sebebpten ötürüdür.İKSV'nin pek kıymetli lale kartlarına elbetteki bu sene de diğer tüm etkinliklere olduğu gibi ayrıcalık(ÇİFTE STANDART) vardı.1Ekim'de normal olarak satışa sunulan biletler,lalekart sahiplerine günler öncesinden satışa açılmıştı.Durum böyle olunca da biz lalekartı olmayanlar YİNE mağdur olduk.Neyse ki ben biletlerimi biletix'ten aldığım için sıra beklemeden istediğim filmlere en arka ve köşelerde zar zor,son anda yer bulabildim.AMA! atlas ve beyoğlu sinemalarında saatlerce bilet kuyruğu bekleyip bir tane bile filme bilet alamadan dönen tonla insan var,bunu da belirteyim.
Filmekimi'nde gösterilecek filmlerden sizin için seçtiklerim ise şöyle:


Uyuyan Güzel / Yönetmen: Julia Leigh / Avustralya

Yeni Başlayanlar / Yönetmen: Mike Mills / ABD
Artist / Yönetmen: Michel Hazanavicius / Fransa
Gökten Bir Uydu Düştü / Yönetmen: Julie Delpy / Fransa
Tehlikeli İlişki / Yönetmen: David Cronenberg / İngiltere-Almanya-İsviçre-Kanada
Gelecek / Yönetmen: Miranda July / Almanya-ABD

Tatilde Katil / Yönetmen: Guillaume Nicloux / Fransa
Aşkın Formülü Yok / Yönetmen: Andreas Öhman / İsveç










Kevin Hakkında Konuşmalıyız / Yönetmen: Lynne Ramsay / İngiltere
Melankolia / Yönetmen: Lars von Trier / Danimarka
Tost / Yönetmen: S.J. Clarkson / İngiltere




27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bu Yazın En Önemli Filmleri

Bu yaz sinema endüstrisi için oldukça verimli bir dönem oldu.Sırasıyla Transformers 3,Harry Potter 7 ve Maymunlar Cehennemi:Başlangıç gibi dev bütçeli filmler vizyondaydı…

Gereksiz Bir Film
Önceki iki filminden konu ve işleyiş itibariyle hiçbir farkı olmayan Transformers: Ayın Karanlık Yüzü sınıfta kaldı! Filmin 3D olması haricinde hiçbir farklılığı olmaması vasatın altında olmasına en büyük etken. Önceki filmlerle aynı işleyişe sahip film şu şekilde: dış dünyadan yine düşman robotlar gelir, sevimli ve dost autobot’larımız ve insanlık büyük bir savaşa girer ve kötü adamlar dünyadan kovulur. Ne kadar farklı değil mi? Konuyu geçtim,oyunculuklar tek kelimeyle berbattı! Özellikle Megan Fox’un olmayışı sebebiyle yerine Victoria Secret sahnesinden yüzünde en ufak bir mimik olmayan ve film boyunca sadece durup sexy bakışlar atan Rosie Hungtinton-Whiteley tam bir rezaletti! Sonuç olarak film para kazanma amacıyla gereksiz yere çekilmiş tama bir fiyaskoydu!




Bir Devrin Sonu
Bu yaz yıllardır beklenen bir son gerçekleşti.10 yıllık bir rüya olan Harry Potter efsanesi serinin son filmi Harry Potter-Ölüm Yadigarları 2 ile son buldu.
Film büyük eleştirilere maruz kaldı.Kimine göre iyiydi kimine göre kötü.Tabii ben kendi görüşlerimi akataracağım sevgili okur.
Öncelikle Harry Potter serisi ile büyüyyen nesilden olduğumu belirtmekte fayda var.Durum böyle olunca serinin son filmindende büyük bir beklentim oluşmuştu.Sonu belliydi elbette,Voldi ölecekti…
Filmin ilk yarısı ve ikinci yarının başları oldukça güzel,tatmin ediciydi.Görsel efektler,konunun işleyiş şekli çok hoşuma gitmişti.Ancak 2.yarının sonlarına gelmeye başlandığında yani Voldemort’un hortkuluklarının teker teker yok edilmeye başlandığında bir tatminsizlik vukuu buldu bende.Zira çok oldu bittiye getirilmişti.Özellikle tüm Harry Potter Serisi boyunca (son filmlerde girmiş olsada) en sevdiğim karakter olmayı başarmış Bellatrix karakterinin pisi pisine tabiri caizse bok yoluna ölmesi bende şok etkisi yarattı.Hele ki Bellatrix’in anne Weasley tarafından tek hamlede öldürülmesi benim gözümde büyük hakaretti J Hortkulukları yok edildikten sonra Voldi’nin hemen ölmesi çok kötüydü! Hogwarts meydan muharrebesi bu kadar kolay bitmemeliydi kanımca.Tabii bunlar filmin kötü yanları.
Filmin iyi yanlarından biri Nevillie’in ön plana çıkmasıydı.Voldi’nin hortkuluklarından biri olan yılanını öldürmesi sahnesi oldukça güzeldi.Ve elbetteki Bellatrix karakterinden sonra en sevdiğim karakter olan Profösör Mcgonagal! Son filmde onun da fazlasıyla ön plana çıkması benim açımdan artı puandı.
Son olarak kitapta güzel görünse bile filmde inanılmaz sakil duran Bütün karakterlerin yaşlanmış hali tam bir felaketti! Bu ayrıntıdan daha fazla bahsederek filmi kötü hatırlamak istemiyorum.
Genele bakacak olursak güzel sayılabilecek bir filmdi.Buradan tüm Harry Potter ailesine bize 10 yıl boyunca harika bir dünya verdikleri için teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Hayvan Felaketi
Maymunlar Cehennemi:Başlangıç bu yaza damgasını vuran bir başka yapım.Bilindiği üzere daha önce bir çok kez çekilen film bu sefer tekrar ve en baştan günümüz teknolojisi ile uyarlanmış. Oyunculık konusunda bir şey ifade etmese de görsel efekler ve muhtemelen oldukça ses getirecek yeni bir seriye başlamak amacıyla izlenebilir bir film.
 

27 Temmuz 2011 Çarşamba

She's Back

Evanescence geri dönüyor.Geçtiğimiz gün internette yeni bir promo fotoğrafı paylaşan Evanescence Ekim ayında yeni albümlerini çıkarmaya hazırlanıyorlar!


14 Temmuz 2011 Perşembe

63.Emmy Ödülleri Adayları


63.Emmy Ödülleri'nin adayları bugün açıklandı.İşte adaylar:

En İyi Animasyon

The Cleveland Show
Futurama
Robot Chicken
The Simpsons
South Park

En İyi Sanat Yönetimi - Çoklu Kamera

The Big Bang Theory
Hot In Cleveland
How I Met Your Mother
Mike & Molly
Rules of Engagement

En İyi Sanat Yönetimi - Tek Kamera

Boardwalk Empire
The Borgias
Mad Men
Modern Family
True Blood

En İyi Sanat Yönetimi - Program

83. Akademi Ödülleri
American Idol
Gettysburg
2010 MTV Video Müzik Ödülleri
Saturday Night Live

En İyi Kast - Komedi

The Big C
Glee
Modern Family
Nurse Jackie
30 Rock

En İyi Kast - Drama

Boardwalk Empire
Game of Thrones
The Good Wife
The Killing
Mad Men

En İyi Görüntü Yönetimi - Çoklu Kamera

How I Met Your Mother
Retired at 35
Rules of Engagement
Two and a Half Men
Wizards of Waverly Place

En İyi Görüntü Yönetimi - Tek Kamera

Boardwalk Empire (x3)
The Borgias
The Good Wife

En İyi Kostüm

Boardwalk Empire
The Borgias
Game of Thrones
Glee
Mad Men

En İyi Yönetmen - Komedi

How I Met Your Mother - Pamela Fryman
Modern Family - Michael Alan Spiller
Modern Family - Gail Mancuso
Modern Family - Steve Levitan
30 Rock - Beth Mc-Carthy-Miller

En İyi Yönetmen - Drama

Boardwalk Empire - Martin Scorsese
Boardwalk Empire - Jeremy Podeswa
The Borgias - Neil Jordan
Game of Thrones - Tim Van Patten
The Killing - Patty Jenkins

En İyi Tek Kamera Kurgusu - Drama

Boardwalk Empire
Dexter
The Killing
Mad Men (x2)

En İyi Kurgu - Komedi

The Big Bang Theory
How I Met Your Mother
30 Rock
Modern Family (x2)

En İyi Başlık Tasarımı

Any Human Heart (Masterpiece)
Boardwalk Empire
Game of Thrones
Rubicon
Too Big to Fail

En İyi Makyaj

Boardwalk Empire
Game of Thrones
Glee
Mad Men
True Blood

En İyi Özgün Müzik

American Masters
Family Guy (x2)
The Simpsons
30 Rock

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi

Jim Parsons (The Big Bang Theory)
Johnny Galecki (The Big Bang Theory)
Matt LeBlanc (Episodes)
Louis C. K. (Louie)
Steve Carell (The Office)
Alec Baldwin (30 Rock)

En İyi Erkek Oyuncu - Drama

Steve Buscemi (Boardwalk Empire)
Michael C. Hall (Dexter)
Hugh Laurie (House)
Kyle Chandler (Friday Night Lights)
Timothy Olyphant (Justified)
Jon Hamm (Mad Men)

En İyi Kadın Oyuncu - Komedi

Laura Linney (The Big C)
Melissa McCarthy (Mike & Molly)
Edie Falco (Nurse Jackie)
Amy Poehler (Parks and Recreation)
Martha Plimpton (Raising Hope)
Tina Fey (30 Rock)

En İyi Kadın Oyuncu - Drama

Connie Britton (Friday Night Lights)
Julianna Margulies (The Good Wife)
Kathy Bates (Harry's Law)
Mireille Enos (The Killing)
Mariska Hargitay (Law & Order: SVU)
Elisabeth Moss (Mad Men)

En İyi Erkek Oyuncu - Mini Dizi/Film

Edgar Ramirez (Carlos)
Greg Kinnear (The Kennedys)
Barry Pepper (The Kennedys)
Idris Elba (Luther)
Laurence Fishburne (Thurgood)
William Hurt (Too Big to Fail)

En İyi Kadın Oyuncu - Mini Dizi/Film

Diane Lane (Cinema Verite)
Elizabeth McGovern (Downtown Abbey)
Kate Winslet (Midred Pierce)
Taraji P. Henson (Taken from Me: The Tiffany Rubin Story)
Jean Marsh (Upstairs Downstairs)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Komedi
Chris Colfer (Glee)
Jesse Tyler Ferguson (Modern Family)
Ed O'Neill (Modern Family)
Eric Stonestreet (Modern Family)
Ty Burrell (Modern Family)
Jon Cryer (Two and a Half Men)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Drama

Peter Dinklage (Game of Thrones)
Josh Charles (The Good Wife)
Alan Cumming (The Good Wife)
Walton Goggings (Justified)
John Slattery (Mad Men)
Andre Braugher (Men of a Certain Age)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Mini Dizi/Film

Tom Wilkinson (The Kennedys)
Guy Pearce (Mildred Pierce)
Brian F. O'Byrne (Mildred Pierce)
Paul Giamatti (Too Big to Fail)
James Woods (Too Big to Fail)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Komedi

Jane Lynch (Glee)
Betty White (Hot In Cleveland)
Julie Bowen (Modern Family)
Sofia Vergara (Modern Family)
Kristen Wiig (Saturday Nigt Live)
Jane Krakowski (30 Rock)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Drama

Kelly Mcdonald (Boardwalk Empire)
Archie Panjabi (The Good Wife)
Christine Baranski (The Good Wife)
Margo Martindale (Justified)
Michelle Forbes (The Killing)
Christina Hendricks (Mad Men)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Mini Dizi/Film

Maggie Smith (Downtown Abbey)
Evan Rachel Wood (Mildred Pierce)
Melissa Leo (Mildred Pierce)
Mare Winningham (Mildred Pierce)
Eileen Atkins (Upstairs Downstairs)

En İyi Dizi - Komedi

The Big Bang Theory
Glee
Modern Family
The Office
Parks and Recreation
30 Rock

En İyi Dizi - Drama

Boardwalk Empire
Dexter
Friday Night Lights
Game of Thrones
The Good Wife
Mad Men

En İyi Mini Dizi/Film

Cinema Verite
Downtown Abbey
The Kennedys
Mildred Pierce
The Pillars of the Earth
Too Big to Fail


Not:Glee geçen seneye göre daha az kategoride aday olmuşa benziyor.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları 2

  

Ve bir devir kapanıyor...
Bugün 2001'den beri devam eden bir devrin son buluşu.10 yıllık bir rüyanın sonu.Harry Potter efsanesi bugün vizyona giren son bölüm olan Deathly Hallows Part 2 ile son buluyor.
İlk gün izleyemediğim için tüm gün kendime kızsamda yarın büyük bir heyecan ve hüzünle 10 yıllık bir devri kapamaya gideceğim.Yorumlarım yakında burada.

8 Temmuz 2011 Cuma

Marilyn

Marilyn.
Aşk...Ölene Dek
Marilyn Monroe'nun hayatını yazarın gözünden tüm çarpıcılığyla anlatan bir kitap olan MARILYN karşında.
İlk sayfadan itibaren bir insanın hayatının nasıl zorlu ve hüzünlü olduğunu gösteren ve seni içine alan MARILYN benim gibi bir Marilyn Monroe aşığına istediğini vermekte.Eğer gelmiş geçmiş en büyük sinema ikonunun hayatına bir pencereden bakmak istersen şiddetle tavsiye ediyorum bu kitabı...

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Yazın Önde Gelen Etkinlikleri


Uzun zamandır blogspot'a pek bakmıyorum.Bakmamama mukabil kültür-sanat haberleri de paylaşmıyorum. Bu yazıyla uzun sessizliğimi bozayım en iyisi.
En son paylaştığıma bakarsanız İstanbul Üniversitesi Bahar Şenlikleri'ni görebilirsiniz.Bir İÜ'lü olarak festivale katıldım ve şunu söylesem hiç abartmamış olurum: İÜ'nün son yıllarda yaptığı en rezil(buraya daha farklı kelimelerde koyabilirsiniz. bkz:berbat,iğrenç vs.) bahar festivaliydi.En başta tüm halka açık bir festivaldi. İpini koparan kampüse girebiliyordu.Buna avcılar'ın apaçileri de dahil! Gelen sanatçıları önceki post'umda paylaşmıştım.Çok çok kötü bir sanatçı organizasyonuydu.Bu 2. Festival alanındaki yeme-içme standları? Değinmiyorum bile varın gerisini siz anlayın.
Bir kaç gün sonra yaz geliyor! Tabi sağanak yağmurlarla birlikte.Ancak bu yazın tüm o etkinliklerine gölge düşüremez. Bu sene çok önemli isimler İstanbul'da konser verecekler bilindiği gibi.Bunlardan öne çıkanları şöyle: Amy Winhouse,Elton John,Ricky Martin,James Blunt
Temmuzda ise Caz Festivali'nin başlayacağını belirtmek isterim.Muhteşem bir program bizi beklemekte.
Son olarak +24 yasağının kalktığını ve artık 18-24 yaş aralığındaki tüm gençlerin One Love,Freshtival(ki tam olarak şu saniyelerde gerçekleşmekte) ve diğer içkili festival ve etkinliklere tekrar katılabildiğini belirteyim.Yaşasın özgürlük :) Şimdilik bu kadar.İlerleyen zamanlarda yeni haberleri buradan takip edebilirsiniz.

1 Mayıs 2011 Pazar

İstanbul Üniversitesi Bahar Festivali 2011

Bu sene 9-15 Mayıs arası düzenlenecek olan İstanbul Üniversitesi Bahar şenliği  geçen seneye oranla bir hayli sönük geçeceğe benziyor.Bekleyip görelim.

İsimler:
Ceza (9 Mayıs)
Çilekeş (10 Mayıs)
Moğollar (11 Mayıs)
Marsis (12 Mayıs)
Yalın (13 Mayıs)
Badem (14 Mayıs)
Mor Ve Ötesi (15 Mayıs)

Alt Gruplar:
Asya Connection
Kadıköy Acil
Kül
Tolga Burkay
Dj Funky C
Gölge Hayat
Grenn

18 Nisan 2011 Pazartesi

Haftanın DVD Önerisi


Bu film için ne söylesem az.Amelie'nin melek yüzlü oyuncusu Audrey Tautou, "Cesaretin Var Mı Aşka" dan tanıdığımız Guillaume Canet ve ve Paris'te geçen bir aşk hikayesi. "Bir Aradayız, Hepsi Bu" için söyleyebileceğim tek şey : Basit ve içten,sade ve samimi.

Ben Aslında Ben Miyim?

Blog'umu açma sebebim kültür-sanat haberlerini paylaşmaktı ancak şimdi yazacağım yazının kültür-sanat'la pek te alakası yok.bu yazı ben ve etrafımla ilgili.
Hani bazı anlar gelir ve hayatını sorgularsın.Neyim? Kimim? Napıyorum? gibi soruları kendine sorarken bulursun kendini.Böyle durumlarda oturup düşünmeyi dener herkes.Ben ise bu soruları kendime sormaya başladığımdan beri sadece kaçıyorum.Kendimden kaçıyorum.Düşünmemeye çalışıyorum.Supernatural,HIMYM,Glee izliyorum. Müzik dinliyorum.DVD koleksiyonumla ilgilenip bütün gün film izliyorum.Doğru bir şey değil yaptığım,biliyorum. Kendimden kaçıyorum,ötesi yok.Benim ki bir korku sanırım.İsteklerimi yerine getirmek için bir adım atmamış olmaktan korkuyorum.Mutsuz olduğumu keşfetmekten korkuyorum.Çevremdeki insanları incittiğimi ve en yakın arkadaşlarımı arayıp sormadığımı farketmekten korkuyorum.Bunalımda mıyım? (hayır,sadece kafan karışık dediğinizi varsayıyorum.)
Peki kendimle yüzleşebilmek için n'apmalıydım? Elbette bu yazıyı yazmaya başlamalıydım.Ve şimdi... Sanırım hayatımın gidişatından pek memnun değilim.Beni mutlu edecek şeyleri yapmayı uzun zaman önce bırakmışım. Yarın yeni bir sayfa açıyorum.Öncelikle spora tekrar başlıyorum.ardından hayallerim için bir adım atıyorum ve haftalardır aramadığım kankamı arayıp gönlünü alıyorum.Eğer hayatta sizi mutlu eden hiçbir şey yoksa durup bir düşünün ve bunu kendinize itiraf edemiyorsanız bir yazı yazın.günlük tutun ya da benim yaptığım gibi herkesle paylaşın.İnanın bana iyi geliyor.

Not: bu yazıyı yazmamın en büyük sebebi güncemin bitmiş olması olabilir.
                                                             Koray Tansu İlhan

13 Nisan 2011 Çarşamba

Büyük Ev Ablukada


İstanbul sahnelerinin en altarnatif ismi Büyük Ev Ablukada karşınızda! Derinden derinden büyük bir güruha hitab eden ve kısa bir zamanda çok sayıda hayran kazanan Büyük Ev Ablukada 24 Nisan'da Salon İKSV sahnesinde!

9 Nisan 2011 Cumartesi

Femme Fatale'nin Farkı


Britney Spears çok merak edilen albümü Femme Fatale isimli albümünün kapak resmini twitter hesabında yayınladığında hayal kırıklığına uğramış ve "tipik britney" demiştim.ben nereden bilebilirim albümün içeriğinin bu kadar farklı olacağını.Bir kaç hafta oldu albüm piyasaya çıkalı ancak ben şimdi dinleyebildim.Hold It Against Me şarkısı mükemmeldi,klibi de keza öyleydi.Ancak diğer şarkıların bu kadar "Anti Britney" olacağını tahmin etmemiştim.Cidden güzel bir albümle karşı karşıyayız.Tabiri caizse kıpır kıpır bir albüm.Her şarkı ayrı ayrı güzel. Benim şu an için favorim Criminal şarkısı.Britney'nin önceki soundundan tamamiyle farklı bir şarkı. Dinlemediyseniz hemen albümü edinin ve dinleyin...

Bunlarda Hold It Against Me ve geçtiğimiz günlerde çıkan yeni klip "Till The World Ends"

8 Nisan 2011 Cuma

4 Yıl Sonra Görüşürüz


20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.İstanbul'da okuyorum.18-19 yaşlarımda Efes Pilsen One Love Festival,Freshtival,Rock'n Coke ve benzeri festivallere katılmaya başladım.Ta ki tüm gençlerin gençlik yıllarını etkileyecek "+24 Yasası" çıkana kadar.İçki satışı yapılan mekan ve festivallere 24 yaş altındaki kişilerin girmesini yasaklayan bir yasa +24 Yasası.Komik değil mi? 17-18-19 yaşımızda katılabildiğimiz (Rock'n Coke'a 14 yaştan itibaren katılınabiliyordu) festivallere 20-21-22-23 yaşlarında katılamıyoruz.Özgürlüğümüzün daha fazla kısıtlanabileceğini sanmıyorum ben.Sevdiğim grupları ve sanatçıları sırf içkili mekanda diye dinleyemeyeceksem artık ben daha fazla konuşmasamda olur.2 yıl önce evlenip,3 çocuk yapıp bir de üstüne silah alabilirdim ancak içkili mekanda konser cızzzzz! Teşekkürler özgürlükler ülkesi Türkiye!

MIKA

Son zamanlarda sıkılmadan,deli gibi dinlediğim tek bir isim var: MIKA!!!
Geçtiğimiz yaz freshtival dahilinde Türkiye'ye gelen ve ilk kez o zaman tanıdığım Mika aşkım son zamanlarda tekrar depreşti. Ben hep derim "müziğin hasını ingilizler yapar,amerikan müziğide neymiş? pıpp" diye.Nitekim öyledirde! Efsane müzisyenlerin hepsi hep ingiltereden çıkmıştır.Güncel müzisyenleri ise ayrı bir güzel.Kısa kesecek olursak Mika dinlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir :)









Çok sevdiğim rain videosu...

3 Nisan 2011 Pazar

Rock'n Coke 2011

İki yılda bir yapılan Rock’n Coke bu yıl yeniden Hezarfen’e dönüyor.
Geçtiğimiz sene düzenlenmeyen ancak yokluğu sonisphere,one love ve benzeri festivaller ile bir nebze olsun giderilen Rock'n Coke bu sene tekrar bizlerle.2009 yılında İstanbul Park'ta düzenlenerek tüm katılımcıları bezdiren ve güneşin altında asfalt pistlerde kavuran organizatörler festivali tekrar Hazarfen'e alarak olumlu bir artı kazanmakta.Yine önceki senelere göre (eylül 1-2 gibi düzenlenirdi) bu sene temmuz'da düzenlenecek olan festival finaller bitiminde tüm üniversite gençliğini heyecanlandıracağa benziyor.
Aldığım duyumlara göre Motörhead,Limp Bizkit,Megadeath ve beni en çok heyecanlandıran KEANE grubunun geleceği konuşulmakta.Ayrıca biletix'te 1 nisan itibariyle avantajlı biletler satışa çıktı.öğrenci kombine bilet:70 tl. İlgilenenlere duyurulur!

20 Mart 2011 Pazar

Haftanın DVD Önerisi


Güzel bir hikaye ve harika oyunculuklarla karşınızda Little Children!

Can Bonomo Konseri Ardından


Geçen akşam(18 Mart) Roxy Club'da ki Can Bonomo konserindeydim.Son zamanlarda dinlediğim en güzel türkçe albümlerinden birine imza atan Can'ı birde sahnede izleyeyim mantığıyla gittim konsere.Kapı açılış 22:00 dı ancak Can'ın sahneye çıkması 23:30'u buldu! Roxy zaten fazla büyük olmayan,şık,nezih ve sıcak bir ortam olduğundan konser gayet güzel başladı.Can en sevdiğim şarkılarını kendine has uslubuyla sahnede söylerken herkes eşlik ediyordu.Özellike seyirci ile kurduğu diyalog ve her ne kadar "çok heyecanlıyım" desede sahnedeki rahat tavırları dikkat çekiciydi.Konserin sonlarına doğru cover'lara ağırlık verdiği için ve ortam biraz boğucu olmaya başladığı için gece 01:00 gibi ortamı terketmem Can'ın konserinin güzel olduğu gerçeğini değiştirmez :)

11 Mart 2011 Cuma

30.İstanbul Film Festivali

Bu sene 30.kez düzenlenen İstanbul Film Festivali 2-17 Nisan arası sinema severlerle buluşuyor.Geçtiğimiz gün herkesin merakla beklediği festival film listesi açıklandı.Bu seneki film listesine ulaşmak için : http://film.iksv.org/tr/filmlistesi

28 Şubat 2011 Pazartesi

83.Oscar Ödülleri

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Oscar ödülleri dün gece sahiplerini buldu.Son bir kaç aydır sinema severlerin heyecanla beklediği ödüller çoğunluğun tahmini şeklinde sonuçlandı.Oscar ödüllerinde zafer en iyi film, yönetmen, senaryo ve erkek oyuncu ödüllerini kazanan The King's Speech oldu.


Tüm kazananlar :


En İyi Film: The King's Speech
En İyi Yönetmen: Tom Hooper (The King's Speech) 
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth (The King's Speech)
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman (Black Swan)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)
En İyi Uyarlama Senaryo: "The Social Network" Aaron Sorkin
En İyi Özgün Senaryo: "The King's Speech" David Seidler
Yabancı Dilde En İyi Film: In A Better World (Danimarka)
En İyi Animasyon: Toy Story 3
En İyi Kurgu: The Social Network 
En İyi Özgün Şarkı: “We Belong Together” Toy Story 3 filminden; söz ve müzik Randy Newman
En İyi Özgün Müzik: "The Social Network" Trent Reznor, Atticus Ross
En İyi Ses Miksajı: Inception
En İyi Ses Kurgusu: Inception
En İyi Makyaj: The Wolfman
En İyi Görüntü Yönetimi: “Inception” Wally Pfister
En İyi Sanat Yönetimi: Alice in Wonderland
En İyi Kostüm Tasarımı: Alice in Wonderland 
En İyi Görsel Efekt: Inception 
En İyi Belgesel: Inside Job 
En İyi Kısa Belgesel: Strangers No More
En İyi Kısa Film: God of Love
En İyi Kısa Animasyon: The Lost Thing